Проект "Вчимося разом", започаткований міським Палацом дітей та молоді разом із управлінням у справах сім'ї та молоді, розрахований на участь цілих родин. І напередодні відбулося перше змагання із шашок серед молодших школярів та їхніх батьків.

Другокласник Любомир прийшов на змагання із дідусем Георгієм та меншим братом. Каже - серйозно займається карате, втім і на шахи і на шашки часу вистачає. Взагалі, зізнається, намагається не пропускати жодних змагань.

Дідусь Любомира вважає, що пермогли у зіграних партіях - результат щоденних тренувань.

У стартових змаганнях з шашок в рамках проекту "Вчимося разом" загалом взяло участь 19 команд загальноосвітніх навчальних закладів та їх рідних. Грали не для перемоги, а заради спілкування, переконують організатори.

Найкращі результати показала команда 18 школи, друге місце за учасниками з 23, а бронзовий призер - ЗОШ №28. Втім, виграли усі хто прийшов, кажуть в оргкомітеті. І нагадують, що вже у грудні відбудуться змагання з рендзю, або простіше хрестики -нолики з п'яти рядів. Сподіваються, що активність команд буде не гіршою.

А місцева команда "Рівне нські лісові зубри" боротиметься за звання найкращих шахістів України у Харкові. Молодій амбітній команді "Зубрів" усього три роки, але за цей час спортсмени встигли гідно себе зарекомендувати. Вже цього року шахісти стали віце-чемпіонами України та вибороли путівку на чемпіонат Європи. Де також виступили досить пристойно і з 50-ти команд-учасниць посіли 10-12 місця. А вже завтра "Зубри" виборюватимуть нагороди у Харкові. Президент клубу певен: їм це під силу.