З цієї нагоди, своєрідний тест на ВІЛ/СНІД просить пройти Главу Держави Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ. Активісти протягом місяця збирали підписи громадян, які хочуть щоби Президент України відповів на кілька нескладних запитань. Зібрані на Рівненщині підписи вже передали у адміністрацію Президента.

У тесті для Президента чотири простих запитання: чи усі віл-позитивні в Україні отримують потрібні ліки, чи дотримуються їхні права, чи всі діти народжуються вільними від ВІЛ і основне, як держава фінансує заходи по боротьбі з епідемією. Прогнозовано, Президент не зможе відповісти на них позитивно, і це змусить його діяти, переконані активісти.

Число інфікованих росте не днями, а по годинами, про що говорить й офіційна статистика. Втім, вивести Україну з лідерів із захворюваності на СНІД можна, кажуть спеціалісти. Варто лиш почати з вирішення елементарних проблем.

Саме тому активісти і вирішили зібрати підписи на підтримку акції - Тест для Президента. Бо від його дій залежить доля інфікованих. Тож сподіваються невдовзі в умовному тесті навпроти болючих запитань стоятиме ствердне "ТАК".