Кожен заклад провів уроки, на яких йшла мова про цю проблему. А на перервах старшокласники розповідали про ВІЛ/СНІД своїм молодшим колегам. Як це відбувалося у рівненській двадцятій школі?

Із самісінького ранку члени учнівської ради 20-ої школи взялися кріпити кожному учневі символічні стрічки. Кажуть, акцію з підтримки ВІЛ-інфікованих розпочали наперед.

Серед учнів сьомих-одинадцятих класів - влаштували конкурс плакатів "ВІЛ-інфекції та СНІДу - ні". Загалом, зізнається керівництво школи, проведення таких днів дає сильний профілактичний ефект.

Про це розповідають навіть п'ятикласникам. І не лише розповідають - серед дітей, ознайомивши їх з проблемою ВІЛ/СНІДу - проводять анкетування. Психологи кажуть, за останні роки не тільки рівень поінформованості, а й сприйняття недуги підростаючим поколінням змінилося.

І сьогодні, з червоними стрічками на лацканах вони доєдналися до акції соціальної терпимості з ВІЛ інфікованими і хворими на СНІД. І уважно слухають педагогів, які ще раз пояснюють - від потиску руки - хворобу не підчепиш. А от з вибором звичок та способом життя варто бути обережнішим.