Вже на початку грудня стартує Всеукраїнський студентський конкурс краси, не омине він і нашої області. Напередодні організатори заходу розповіли про свої плани.

Конкурси краси на Рівне нщині давно не дивовижа. Ось тільки потрапити на них непросто, тож чимало дівчат про корону красуні тільки мріють. Виправити це вирішили у Всеукраїнській студентській раді при Міністерстві освіти і науки України і взялися організувати конкурси краси для студенток усіх українських вишів ІІІ-ІV рівня акредитації.

Всеукраїнський студентський конкурс краси відбудеться у три етапи. Спочатку на рівні вишів, після цього - на рівні областей і вже у фіналі - загальноукраїнський. На Рівне нщині перший етап стартує вже 7 грудня у МЕГУ, за ним на черзі "водник", РДГУ та "Острозька академія". Тривають перемовини і з іншими вишами. Організатори обіцяють, що захід вийде за рамки звичного шоу. Організатори конкурсу вже мають підтримку Міністерства освіти і науки України, сприяння вишів і генерального спонсора. Утім, без спонсорів на місцях, кажуть, не обійтися. Наразі їх шукають. Водночас посильну допомогу в організації вже пообіцяла місцева модельна агенція. Робочу назву конкурсу "СтудМіс України" організатори планують змінити на "Конкурс краси, кмітливості і таланту" і обіцяють оцінювати не тільки зовнішність учасниць, а й внутрішній зміст. Вузівські етапи мають завершитися вже 8 березня, після цього стартують обласні. А вже 21 травня у Києві оберуть найкрасивішу студентку України.