На межі історичного і художнього описав у своїй новій книзі місцевий письменник, доктор філософських наук, професор і проректор "Острозької академії" Петро Кралюк. Презентація видання відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва.

"Шестиднев або Корона дому Острозьких" - під такою трохи претензійною, а трохи таємничою назвою київське видавництво "Ярославів вал" випустило в світ накладом у 1000 примірників новий роман Петра Кралюка, присвячений князеві Василю-Костянтину. Щоб розповісти про засновника Острозької академії, справжню людину-епоху автор вдався до несподіваної форми.

У романі більше художнього, ніж документального, зауважує автор і не заперечує свого прагнення деякої міфотворчості навколо постаті князя Василя-Костянтина Острозького. Та водночас письменник не бачить у цьому жодного конфлікту з історичною правдою. Під час презентації книги Петра Кралюка уважно слухали запрошені на захід старшокласники з 18-ої школи і студенти технічного коледжу. Кажуть, небайдужі до історії, тож новий роман читатимуть. Чому на своєму відомому портреті князь Василь-Костянтин Острозький зображений не із символом влади, а із монетами в руках? На цим питання досі б'ються дослідники. А Петро Кралюк вже має власну відповідь. Що насправді було в руках у князя, коли малювали його портрет, дізнаються читачі роману.