Щоразу, коли наближається Новий рік, усім дорослим мимоволі хочеться повернутися в дитинство. Це ж так чудово — кататися на санчатах, вірити в доброго Діда Мороза, який неодмінно виконає усі бажання, чекати подарунків... Зануритися у дитячу безтурботність та потрапити в казку наяву зможете і ви, якщо оберете тур до Фінляндії.

— Із жовтня до травня ця країна — суцільний сніговий рай. Усе тут нагадує казку: дерева запорошені снігом і виблискують, немов оздоблені стразами; височенні гірськолижні спуски майорять яскравими костюмами туристів; затишні хатинки манять до себе гарячою сауною. Любителі активного відпочинку мають змогу стати учасником мотосафарі, вдосталь накататися на лижах і сноубордах, а початківці — на звичайних лісових трасах під наглядом інструктора, — розповіла менеджер з туризму туристичної агенції “Світ вражень” Вікторія СКАЗКО. —

Незабутньою ця подорож виявиться також для ваших дітей, адже саме у Фінляндії вони побачать справжніх оленів і зможуть покататися на санках, запряжених їздовими собаками. Однак чи не найбільше захоплення викличе мандрівка до села казкових героїв, де вони зустрінуться з Дідом Морозом, завітають у його хатинку, спечуть справжнє різдвяне печиво, а потім на колінах у доброго чарівника загадають бажання. Приємнішого проведення новорічно-різдвяних канікул годі й бажати! — запевняє пані Вікторія, яка, до речі, цього року побуває у Фінляндії вже вдруге.

Крім того, ви зможете перетнути Полярне коло й отримати про це відповідний сертифікат, а якщо пощастить — побачити загадкове Північне сяйво.

— Щодо кухні, то вона вражає своєю простотою. Фірмова страва — оленина в солодкому соусі, а ще багато страв готують із лосося. Тут обожнюють каву та гарячий шоколад, частують туристів смачним тістечком, а майже всі десерти зроблені з лісових ягід. За власним бажанням ви можете замовити святкову вечерю в ресторані, або ж зібратися дружньою сім’єю у своєму шале (комфортний 2-поверховий будиночок з усіма зручностями), — зауважила Вікторія Сказко.

Казковий сніговий рай чекає вас і вашу родину на батьківщині Діда Мороза — у Фінляндії.