Заклад отримав нове обладнання для виходжування недоношених немовлят - завдяки співпраці із представництвом дитячого фонду ООН "ЮНІСЕФ". Між тим остаточно проблеми це не вирішило, ще більше половини необхідного устаткування перинатальний центр немає.

Вагітні із укладеннями та патологіями останні два роки народжують в обласному перинатальному центрі. Тут виходжують немовлят вагою навіть у пів-кілограма. В таких випадках, кажуть у закладі, без сучасної техніки врятувати життя дітей неможливо.

Перинатальний центр оснащений необхідним обладнанням на 40 відсотків. Згідно графіку повністю укомплектувати центр зможуть лише за два роки державним коштом. Але вже сьогодні у цьому допомагає дитячий фонд ООН "Юнісеф".

А обласний перинатальний центр отримав нещодавно реанімаційний стіл-інкубатор для новонароджених, фототерапевтичну лампу та апарат штучної вентиляції легень. І це лише маленька частка допомоги, яку надає дитячий фонд ООН нашій області.

Заклад сподівається і на допомогу з обласного бюджету, яка наступного року, прогнозують, становитиме 800 тисяч гривень. Адже у центрі поки рятують 4 з десяти дітей вагою до кілограма. З новою технікою шансів на життя у крихіток значно побільшає.