У їхньому виші розпочалися дні україно-польської університетської співпраці. З цієї нагоди до місцевих спудеїв приїхав навіть консул республіки Польща у Луцьку Єжи Зімни. Каже, рівненське студентство житиме в Європі, якщо не замикатиметься в собі. Чи так воно, бачила Наталка Пастухова.

Ректор міжнародного економіко-гуманітарного університету Анатолій Дем'янчук впевнений, рівненським студентам не треба йти до Європи, вони вже там. Тому саме це і спонукає його, співпрацювати із багатьма європейськими вишами та обмінюватися досвідом наукової роботи. Студенти ж МЕГУ, навчаючись у Польщі, свій досвід привозять до альма-матер. На їх прохання згідно євротрадицій лекції читають найкращі викладачі з українських та зарубіжних вишів. І це не остання новація у МЕГУ.

Консул Республіки Польща в місті Луцьку Єжі Зімни у рівненському університеті імені Дем'янчука вперше. Він в захваті від ентузіазму і викладачів і самих спудеїв. Впевнений, науковий обмін та співпраця між польськими та українськими вишами робить освіту більш якіснішою. А подорожувати до Європи з нового року буде навіть легше - запевняє Єжі Зімни. Каже з січня шенгенська віза до Польщі коштуватиме лише 200 гривень.