За непогані гроші нині борються 56 спудеїв. Але отримають стипендію тільки півтора десятка із них, які найліпше впораються із конкурсом міні-проектів.

Третьокурсник національного університету водного господарства та природокористування Олекснадр Багнюк - свій у темі економіка підприємництва. Переконаний - хоч і самовисуванець, але має достатньо шансів на стипендію від мера.

Участю у конкурсі на стипендію міського голови студентка муз-училища Олександра Воробей завдячує своєму навчальному закладу, який подав її кандидатуру. І вже знає, на що потратить гроші, якщо отримає.

На другому етапі конкурсу усі студенти рівні. Вони отримали п'ять тем майбутніх міні-проектів, які можна уже реалізувати в Рівному. Зокрема у соціальній, гуманітарній і технічній сферах.

Студенти вишів отримуватимуть щомісяця понад тисячу гривень стипендії. А для вихованців закладів І-ІІ го рівня акредитації стипендія становитиме 752 гривні. Ті, хто не увійшов до числа переможців, теж має шанс на стипендію - адже п'ятикурсники, які беруть участь у конкурсі, змушені будуть розпрощатися зі стипендією після випускного.