Церква засуджує і діяння ворожок, хіромантів та астрологів, які від недавна стали узаконеними професіоналами. Їх внесли до класифікатора професій. Що не подобається служителям релігійного культу у представниках легалізованого окультизму?

Проти легалізації представників окультизму — Церква. Священики зібралися, щоб порадитися як вплинути на Міністерство праці, щоб воно виключило ворожок, хіромантів та астрологів із Державного класифікатора професій.

Ворожок, хіромантів та астрологів включили до Українського класифікатора професій, бо такі професії існують у Європі, — тлумачить директор інституту церковно-державних відносин. Найкомічніше на його думку, у цій ситуації виходить те, що держава тепер повинна дбати про навчання тих, хто хоче зачислити себе до представників окультизму. У легалізації окультних професій пан Сергій вбачає розхитування світогляду й загрозу християнським цінностям. Священики цитують Святе Письмо. Служителі церкви переконані: легалізація окультних професій навряд збільшить кількість тих, хто користується віщуваннями. Але те, що такі професії з'явилися — підриває авторитет держави.

Серед опитаних рівнян, прихильників віщувань не знайшлося. Усі ходять до Церкви, хоча й зізнаються, що не так часто, якби хотіли. Усіх, хто вірить у Господа, священики просять об'єднатися й виступити проти легалізації гріховного.