Майже три тижня вони домовлялися між собою про склади постійних комісій і головне визначалися хто там головуватиме. Сьогодні свої домовленості проголосували. Решту питань вирішили ще доопрацювати. Що ж примушує депутатів підвищувати власну працездатність?

9 комісій Рівне ради від нині отримали по голові. Депутати проголосували за персональний склад постійних комісій та визначилися і їх керівниками. Три комісії виявилися не надто популярними - тому склад їх скоротили до 4 чоловік.

Не в пошані сьогодні комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, розвитку місцевого самоврядування, з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства та соцзахисту населення та з питань захисту прав людини, законності та правопорядку. Натомість найбільшими прогнозовано виявилися бюджетна комісія - 9 членів та лідер за складом та за змістом - комісія із земельних питань, - там нарахувалося 11 депутатів. Із головою регіоналом Мирославом Берташем. Такий склад не до вподоби фракції ВО Свобода. Тому вони знову не голосували. втім більшістю голосів склад комісій та їх голів таки затвердили. А ось перейти до бюджетних питань, винесених на засідання Рівне ради депутати відмовилися. Кажуть треба подумати, бо змін багато. Піти подумати над бюджетними питаннями та визначитися із заступниками голів комісій депутати погодилися. Втім ще до перерви до колег звернувся керівник фракції Єдиний центр Сергій Паладійчук. Із запитом про житловий комплекс Золота підкова. Каже люди просять допомогти.

Депутати вирішили часу не гаяти і розійшлися по комісіях - працювати над питаннями. Відпочивший в Еміратах міський голова такому рішенню тільки радіє, каже нарешті дійшли хоч до якогось порозуміння. Четверте пленарне засідання рекордної першої сесії Рівне ради депутати поведуть у понеділок у другій половині дня. Втім голова прогнозує. і воно не буде останнім. Бо на носі затвердження бюджету. А його прийматимуть за будь яких обставин.