Без тисняви у маршрутках і без додаткового заробітку. Через нові штрафи водії відмовляються везти стоячих пасажирів. Доїхати до районних центрів та сіл без квитка майже неможливо. Проте і його наявність не гарантує сидячого місця. Пасажири скаржаться: доводиться довго чекати наступного рейсу.

Вранці на автовокзалі у Рівному негусто. Лише кілька покупців квитків. Гаряча пора у вихідні – студенти роз’їжджаються по домівках. Нові штрафи змусили людей частіше підходити до кас. Додали клопоту нові штрафи і водіям. Аби заробити, доводиться порушувати і брати пасажирів без квитків. Пасажири скаржаться: буває, що і з квитком окремі водії не хочуть везти. Керівництво автовокзалу пояснює. За тендерними угодами два-три місця в салоні мікроавтобуса заброньовані за перевізником.

Боротися з таким свавіллям водіїв можна по-різному, найдієвіша зброя для людей – знання власних прав. Кілька скарг - і маршрут можуть забрати у перевізника. Проте найчастіше пасажири очікують наступного рейсу, іноді годинами.

На обласних маршрутах працює майже півтисячі перевізників. З новими штрафами усіх посадити вони просто не в силі. Тому пасажирам доводиться тіснитися, а водіям - порушувати.