На підтвердження цьому — презентація Альманаху "На мольбертах днів". Літературний Альманах, заснований Рівненською Малою Академією Наук, єдине в Україні видання, що друкує роботи членів цього закладу. Презентоване видання стало четвертим. Про те, що нині турбує молодь та чи пишуть ще про кохання.

Ось ці блакитні книги на столі - четверте видання Альманаху "На мольбертах днів". До нього увійшли поезія та проза двадцяти дев'яти конкурсантів Рівне нської Малої Академії Наук. Незмінний редактор та упорядник Альманаху півроку вичитував студентський доробок. Каже: діти нині грамотні і вірять у торжество добра.

Цьогорічне видання посвітлішало роботами одинадцятикласниці Обарівської школи Марічки Боярської. Вона другокурсниця МАНу, але у Альманасі друкується у перше.

Про існування запиленої шухлядки навіть не підозрювала вчитель мови та літератури Обарівської школи. Марійчина вчителька випадково дізналася, що її учениця володіє словом, коли дала завдання написати твір на конкурс. Це оповідання мають змогу прочитати усі користувачі інтернету, та й інші твори й поезію. Сам Альманах у світ вийшов трьома сотнями примірників. У книгарнях його не знайти, а у всесвітній павутині — можливо усе.