Обласні депутати на черговій сесії хотіли обрати нового секретаря обласної ТВК. Але через брак часу вирішили перенести це питання до наступного зібрання. Поспішали обранці на святкування Дня місцевого самоврядування, тому й сесію провели як ніколи швидко. Що ще встигли зробити депутати - знає Андрій Лобчук.

Двадцять четверта сесія Рівне нської обласної ради розпочалась урочисто — депутати вітали один одного з Днем місцевого самоврядування. Потім перейшли до порядку денного. Працювали обранці оперативно, аби встигнути на святкування. Тому й обговорювали лише кілька питань — за решту проголосували одним махом. Серед іншого — хотіли обрати нового секретаря обласного тервиборчкому. Втім, питання вирішили перенести на наступну сесію, оскільки охочих займати цю посаду виявилось небагато.

Також обласні обранці вирішили приєднати Корецький водоканал до обласного. Керівник останнього розповідає, що технологічно це зробити можливо. Мовляв, корецькі мережі у гарному стані, тому проблем з їх обслуговуванням не буде.

Також депутати вирішили знову спробувати продати рівненський аеропорт. Втім, цього разу внесли поправки у умови аукціонних торгів. Так, якщо знайдеться хоч один покупець, готовий викласти за летовище понад 72 мільйони гривень, аеропорт таки продадуть.

Попри те, що кілька депутатів не підтримують ідею продажу аеропорту, голова обласної ради переконує: летовище лише приносить збитки. От і сьогодні на його підтримку довелося виділити 50 тисяч гривень.

Коли рівненсьий аеропорт знову продаватимуть, депутати поки не кажуть. Пронозують, що це буде вже у новому році — коли закінчаться свята та буде не такою гострою фінансова криза.