Цими вихідними в обласному центрі вкотре відбувся Чемпіонат України із гри го серед дітей до 12 років і вкотре перемогли у ньому рівненські школярі, які просто не мали конкурентів.

Керівник школи інтелектуальних ігор при міському Палаці дітей та молоді Віктор Шевчук захоплено розповідає про тонкощі гри в го. Такий ентузіазм йому вдалося передати і своїм юним вихованцям. Тепер їм немає рівних у всій Україні. Уже 17 років усі чемпіонати із гри го відбуваються саме у Рівному і щоразу господарі змагань здобувають призові місця. Чемпіонами останніх кількох років ставали виключно рівняни - вихованці Школи інтелектуальних ігор. Цього разу на чемпіонат України ніхто окрім них не з'явився, але ні учасників, ні їхнього наставника це особливо не засмучує. Переможці українських турнірів об'їздили вже пів-світу, географія змагань надзвичайно широка - Сполучені Штати, Китай, Сингапур, Гаваї, Іспанія, Таїланд. Минулорічний чемпіон України брав участь у Чемпіонаті світу на Тайвані, де увійшов до 10-ки найкращих. Вражень 11-річному рівнянину не бракує.

Валерій Крушельницький грає у го близько 2-ох років, він фаворит нинішнього чемпіонату. Хлопець каже, майже не знаходить розуміння своєму захопленню сепред однокласників, зате у свої 9 вже чимало поїздив.

Поки що найсильнішими у світі гравцями в го вважають китайців. Вони грають уже кілька тисяч років і передають майстерність із покоління в покоління, навчаючи своїх дітей із трьох років. Втім, рівненські ентузіасти го досягли чималих результатів усього за 2 десятки років, тож здаватися китайцям без бою не збираються.