У 2009 році чоловікам і жінкам-Ракам гороскоп передбачає фінансовий і кар'єрний штиль. Найрозумніше в ситуації, що склалася, — це просто пливти за течією, як всі, і не висовуватися на роботі — все одно начальство ініціативи Раків не гідно не оцінить. 2009 рік — це рік Бика за китайським, східним гороскопом, а Бик вважається найбільш сімейною твариною зі всієї зодіакальної братії. Тому й сімейних Раків цього року чекають головні зміни у сімейному й особистому житті.

Молоді Раки зненацька вирішать вилетіти з батьківського гнізда і звити своє. Успішним буде укладення офіційних шлюбів і неофіційних цивільних альянсів. Багато Раків зважаться народити першого спадкоємця або спадкоємицю, а то й обзавестися другою дитиною. У зв'язку з епохальними змінами в особистому та сімейному житті, чоловіки й жінки-Раки велику частину часу присвятять рішенню житлового питання, переїздам, придбанню і продажу житлової нерухомості — будинків, квартир і навіть гаражів, а також ремонту нового придбаного житла.

У середині 2009 року Ракам необхідно проявити максимум обережності, дотримуватися правил гігієни, щоб не підхопити хронічну болячку. Також Раків весь рік турбуватимуть взаємини з родичами та друзями, які будуть дуже вимогливі до Рачків. Сприятливими будуть будь-які придбання, пов'язані з будинком — домашньої побутової техніки, сім'єю, а також... купівля музичних інструментів.

У 2009 році Раки навряд чи доб'ються істотних результатів на фінансовому, матеріальному фронті. Але якщо ви докладете певних зусиль, то зможете закласти фундамент процвітання у наступних роках. Щаслива сім'я — це запорука успішної кар'єри і прибуткового бізнесу. Займіться цього року своїм особистим життям і щастям, створенням комфорту в домі. А розслаблятися потрібно, але не цілий рік.