Його обвинувачують у вбивстві однокласника з необережності. Нагадаємо, у вересні минулого року у школі села Користь між учнями виникла бійка, під час якої один зі школярів упав і помер на місці. Нині досудове слідство у справі завершене і її передали до Корецького районного суду.

Кримінальну справу, у якій обвинувачують неповнолітнього у вбивстві з необережності корецький прокурор нині передав у районний суд. У ній висновки експерта, які пояснюють, чому під час уроків у школі в селі Користь помер одинадцятикласник.

Про те, що син побився під час уроків, батьки покійного дізналися згодом. Чому однокласники приховували це, тільки здогадуються. Батько Олексія, Василь Чигир, каже, що й до цього випадку син час від часу скаржився на свого однокласника: але після сварок вони завжди мирилися.

Що трапилося під час уроків 22 вересня можливо й знає, але відмовилася розповісти на камеру бабуся обвинуваченого, яка виховувала одинадцятикласника. Зараз хлопець із матір'ю у Києві. Правосуддя вимагає матір загиблого.

Через трагічний випадок у школі отримали догани вчителі та заступник директора з виховної роботи цього закладу. Директора Користівської школи в районному відділі освіти обіцяють звільнити. 4 січня керівник відділу вже підписав відповідний наказ. Проте, директор школи із ним не ознайомився: зсилається на лікарняний та курси підвищення кваліфікації, які наразі відвідує.

Директор, якого ніяк не можуть звільнити, виявився у школі. Але коментувати, ані свою присутність, ані бійку між школярами не став.

Тимчасово виконуюча обов'язки директора переконує: нічого не знали про бійку, бо самі діти це ретельно приховували.

Відповідно до статті 119 Кримінального Кодексу України, за якою звинувачують однокласника загиблого, суд може покарати хлопця обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.