Велика письменниця сучасності, яскрава представниця "шістдесятництва", справжній борець і Громадянка з великої літери Ліна Костенко приїде до Рівного. На візит поетеси очікують вже 25 січня. В облмуздрамтеатрі Ліна Костенко презентує свій перший прозовий роман "Записки українського самашедшого".

"Записки українського самашедшего" - перший прозовий роман Ліни Костенко, створення якого сучасність чекала дев'ять років, у книгарнях вже не знайти. Але видану місяць тому книгу можна буде придбати у Рівному. Півтори тисячі примірників сюди обіцяють привезти видавці вже 25 січня, і найголовніше - у Рівне приїде авторка роману.

На творчий вечір легенди української та світової літератури звісно потраплять не усі. Розподіл запрошень особисто контролює заступник мера Галина Кульчинська. Вона каже першість віддається студентам-філологам, вчителям з української мови та літератури, а також старшокласникам та бібліотекарям.

Жодних інших вимог Ліна Костенко перед організаторами не виставляла. Втім вони вже зараз готують посилену охорону, та королюють готовність номерів в яких зупиниться на ніч делегація. Адже разом із Ліною Костенко до Рівного приїде її дочка Оксана Пахльовська, онука поетеси та Іван Малкович- директор видавництва абабагаламага, у якому й вийшов роман.