Взаємодопомога влади та людей вийшли на новий рівень. Вчора відбулися установчі збори, на яких визначилися з кількістю громадських організацій, які входитимуть у раду і з планами на майбутнє.

Кабмін ще у листопаді прийняв постанову про створення при облдержадміністраціях громадських рад. Вони на думку столичних чиновників мають забезпечити участь громадськості у формуванні та реалізації державної політики, тобто зблизити владу з народом. Сьогодні в Рівному відбулися установчі збори як результат місячної підготовки та збору документів охочих увійти у громадську раду.

Засідання, яке зібрало різношерсті інститути громадянського суспільства виявилося гучним та затяжним. Втім найбільше тяганини виникало не через головне питання порядку денного - формування громадської ради, а через сам порядок денний засідання.

Головуючим залишився рекомендований ініціативною групою Олексій Горецький. визначилися і з лічильною комісією. І нарешті визначили кількісний склад громадської ради. Туди входитиме 51 інститут громадянського суспільства. Ще десять теж мали шанс увійти в раду, але просто не з'явились на засідання.