Експозиція робіт володаря Гран-прі Міжнародного мистецького салону "Золота Зуза-2010" відкрилася у Рівному одразу у двох галереях - однієї зали для восьми десятків чималих полотен у місті просто не знайшлося.

Яскраві, насичені і фактурні - наче звуки джазу і так само як джаз не призначені для пересічної публіки. Картин полтавця Анатолія Лавренка хочеться торкатися не тільки поглядом, а й рукою - їх вирізняє особлива авторська техніка. Свої сюжети художник вишуковує одразу на полотні - у шарах фарби, приглядаючись не тільки до кольорів, а й до об'ємів.

Не бракує і шанувальників. Живопис Анатолія Лавренка прикрашає збірні приватних колекціонерів і музеїв в Україні та за кордоном. Цієї осені художник став володарем гран-прі Міжнародного мистецького салону "Золота Зуза-2010". За традицією переможець робить у Рівному персональну виставку. Анатолій Лавренко не поскупився - привіз вісім десятків полотен - і старіших - яким кілька десятків років, і зовсім свіжих - одну з робіт завершено менше тижня тому, ще навіть фарба не висохла.

Анатолій Лавренко із хвилюванням очікує на відгуки рівненської публіки - і сподівається, що його мистецтво знайде тут своїх шанувальників. Його виставка "Живописний джаз" триватиме упродовж трьох найближчих тижнів.