Відомий вислів Володимира Ульянова Вчитися. Вчитися і ще раз вчитися в навчальному центрі рівненської служби зайнятості розуміють по своєму. Адже тут щороку вдосконалюють свої вміння або ж підвищують кваліфікацію тисячі незайнятих. Найпопулярніші чоловічі спеціальності, за якими проводять перепідготовку — верстатник, столяр, слюсар з ремонту автомобілів. Жінок переважно навчають швейній справі.

Двадцятидев'ятирічний Сергій Травський розповідає про свою кваліфікаційну роботу. Він музиканти із вищою освітою. Грає на кларнеті, саксофоні й фортепіано. Не зміг заробляти на життя, як музикант, тому вирішив здобувати ще один фах. Чотири з половиною місяці у навчальному центрі служби зайнятості він вчився на верстатника деревообробних верстатів. Тепер має четвертий розряд.

На базі навчального центру здобувають фах випускники шкіл, підвищують кваліфікацію, перенавчають спеціалістів, на яких немає попиту на ринку праці.

Найпопулярніші чоловічі спеціальності, за якими проводять перепідготовку, — верстатник, столяр, слюсар з ремонту автомобілів, робітник фермерського господарства. Жіночі — швачка, кравець-закрійник, продавець. На базі навчального центру найчастіше підвищують кваліфікацію бухгалтери, інженери, веб-дизайнери. За минулий рік на базі навчального центру пройшли навчальні курси понад дев'ять тисяч жителів області.