Володимир Маринін - інвалід ІІ групи, стоїть у житловій черзі, але його нинішнє помешкання вже зараз ледве тримається купи і до нового житла може не вистояти. Тож пан Володимир вирішив спорудити собі оселю сам, звернувся за земельною ділянкою до міської влади і отримав відмову.

Рівнянин Володимир Маринін - 41 у пільговій черзі на житло. Каже, квартиру отримати вже не сподівається, тож вирішив будуватися сам - на присадибній ділянці. Адже будинку в якому живе, вже сто років.

Чоловік замовив усі експертизи, зібрав купу документів і відправив у владні кабінети. Звіти отримав відмови. Бо одного лише бажання будуватися замало - каже начальник міського управління держкомзему Роман Гресько. Потрібно щоби земельна ділянка була у власності чоловіка. Але претендувати на міську землю може тільки житлово-комунальне підприємство чи об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Так гласить земельний кодекс України.

Добудова все ж можлива, пояснюють у держкомземі. Якщо квартири не приватизовані, то оформити земельну ділянку може на себе ЖЕК і стати замовником будівництва.