Повномасштабний тренажер навчально-технічного центру ХАЕС – один із гарантів безпечної роботи станції. Більше про тренування атомників знає Олена Толочик.

Повномасштабний тренажер навчально-технічного центру ХАЕС був закуплений за кошти американців в рамках програми підвищення безпеки атомних станцій. Це своєрідний макет блочного щита управління. На ньому вчаться ті, хто лише починає працювати на станції після вузу. Підвищує свій професійний рівень і вищий оперативний персонал. Анатолій Коваленко працює на ХАЕС з 1986 року. Він начальник зміни блоку, та одночасно працює інструктором на тренажері.

Відпрацювання аварійних ситуацій, навиків оперативного реагування, подієвий інструктаж – це те, чому навчають на тренажері.

У навчальному-технічному центрі працює 42 інструктори. Вже п"ятий рік поспіль серед них на тренажері проводяться змагання на звання кращого. Підсумки підведуть до Дня енергетика.

Наявність повномасштабного тренажера – запорука безпеки станції. Це засвідчують результати перевірки ХАЕС місією МАГАТЕ та Єврокомісії.