Діти-напівсироти та діти з малозабезпечених сімей зможуть їздити у тролейбусах за іменними проїзними. Якщо міські депутати підтримають ініціативу на сесії та виділять двісті тисяч гривень на компенсацію проїзних для тролейбусного управління.

Пів вартості за проїзд у громадському транспорті студентам й школярам гарантує Указ Президента України ще за дев'яносто дев'ятий рік. Його не скасовували, але у тролейбусах квитків за півціни їм не продають. Відтак, студенти частково пересідають у маршрутки. Кому у маршрутних таксі за-дорого — скурпульозніше рахують свої трати.

Втім міські владці, безпільговий проїзд школярів й студентів від початку року у громадському транспорті не вважають порушенням закону й прав цієї категорії населення. Частина школярів й студентів все ж скористається правом на пільговий проїзд. Проїзні квитки за півціни — тридцять дві гривні п'ятдесят копійок — продаватимуть дітям напівсиротам та дітям із малозабезпечених сімей за списками. Їх мають передати до тролейбусного управління.

Надаючи допомогу пільгового проїзду виключно дітям напівсиротам й дітям з малозабезпечених родин, у міській скарбниці зекономлять півтора мільйони гривень, — підрахували фінансисти. Решта школярів й студентів так і залишаться без пільг на проїзд у міському громадському електротранспорті.