Познайомитися між собою та оцінити власні шанси у фіналі конкурсу "Вчитель року", який відбудеться сьогодні. Саме там визначать кращих серед кращих у п'яти номінаціях. Більше про те, як від страху перед уроками тремтять коліна не учнів, а вчителів.

Двадцять переможців районних конкурсів "Кращий вчитель року" зустрілися у Рівному на обласному фіналі. Це кращі педагоги області зі ста тих, хто почав боротися за звання. Вперше цьогоріч до фіналу дійшли лише жінки. Найбільше — п'ятеро — фіналістів з обласного центру. Є вчителі й з глибинки. Дубровицький район представляє вчителька молодших класів із 20-річним стажем. Наталія Пасько навчає за власною методикою.

Свої фінальні ексклюзивні уроки конкурсанти проведуть завтра у Кузнецовській школі. Змагатимуться по чотири вчителі з історії, світової літератури, початкових класів, образотворчого мистецтва й німецької мови.

Складніше буде вразити журі конкурсу, — переконаний його координатор. Щоб оцінки за креативні уроки були справедливими, до складу журі увійшли методисти, працівники профільного управління, науковці й переможці конкурсу минулих років.

П'ятьох переможців — "Кращих вчителів року" з відповідних предметів оголосять завтра. Нині вони обрали теми й готуються до уроків. Кращі вчителі отримають окрім звання ще й грошову винагороду — дві тисячі 600 гривень. А ще переможці та лауреати поїдуть до Карпат на чотири дні.