Міністр освіти та науки, молоді і спорту Дмитро Табачник заявив про плани відмінити оцінювання фізичної культури у школі, зокрема у початковій. Як освітяни Рівного сприйняли?

Після низки трагедій на уроках фізкультури у міністерстві освіти вирішили - знижувати нормативи - не вихід. Тепер уроки фізкультури планують взагалі не оцінювати.

Вчитель Юрій Галабурда займається фізвихованням дітей вже двадцять років. Каже, старшокласників оцінки на заняттях приструнюють. Менших школяриків - стимулюють. Але при оцінюванні знань - вчитель звик дивитися не тільки на здані нормативи.

Думки батьків з приводу оцінювання можливостей дитини на уроках фізкультури неоднозначні.

Для десятикласника Андрія жодна оцінка не зможе змінити ставлення до здорового способу життя. Хлопець з 10-ти років грає в регбі. Перемоги на Всеукраїнському рівні вдаються завдяки власному прагненню. Гірше, каже коли оцінюють не по справедливості.

За фізичним здоров'ям дітей мають стежити не тільки вчителі і медики переконують останні. Звільнення від занять в школі частіше всього ініціюють батьки школярів. А от відмова від оцінювання стосуватиметься тільки початкової школи. І хоч години фізкультури тут збільшать, але враховуватимуть присутність дитини на повітрі, русі і ходьбі. Відвідування спортивних секцій поза школою автоматично зараховуватимуть учням як заняття на уроці.