Не втомлюється переконувати усіх і усюди міський голова Рівного Володимир Хомко. Сьогодні мер узявся за журналістів всеукраїнських видань. А щоб не бути голослівним, демонстрував їм успіхи рівнян у створенні ОСББ і результати співпраці місцевої громади із Програмою розвитку ООН.

Муніципальна програма врядування та сталого розвитку діє у Рівному вже шостий рік. За цей час вдалося реалізувати 22 проекти. Втім якщо на початку співпраці ПРООН доводилося займатися просвітницькою роботою, то нині ситуація змінилась.

За минулий рік у Рівному реалізували 31 соціальний проект, 24 з яких - за співфінансування місцевої влади та громад. Адже опираючись на досвід впровадження програми розвитку ООН, влада вирішила залучати людей до проектів і самостійно. І цьогоріч вже передбачила на це у бюджеті три з половиною мільйони гривень.

Втім, без фінансової підтримки з держбюджету вкрай важко створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та реалізовувати такі проекти, каже міський голова.

Але зупиняти процес створення у місті ОСББ не збираються. І вже незабаром у Рівному може зменшитись кількість житлово-експлуатаційних підприємств. За словами влади залишаться ті, які виживуть в конкурентному середовищі.