Завершився перший міжвузівський конкурс краси “Міс університет Рівне-2008”. 17 грудня у нічному клубі “Лагуна” Олена Литвинчук стала "І віце-міс Університет Рівне-2008", Мирослава Коцюк — ІІ віце-міс та Міс глядацьких симпатій. А переможницею і володаркою титулу “Міс університет Рівне-2008” стала студентка РДГУ Світлана Сиротюк. Вона й продовжить боротьбу у конкурсі "Міс Рівненщина".

 Друга частина відео

Хочете спростовувати дитячі казки? Відвідайте Рівне ! Принаймні у середу в нічному клубі "Лагуна" події розвивались абсолютно протилежно до сюжету казки Шарля Перро "Попелюшка". Хоча більшість необхідних атрибутів славної казки все-таки були. По-перше, бал у палаці місцевого масштабу — "Лагуні". До друге, казкові персонажі та перевтілення-перетворення. Чого лише варта Вєрка Сердючка місцевого рівненському розливу! По-трете, щасливий фінал для однієї Попелюшки. Щоправда, серце принца на кону не стояло — самі розумієте, у кризу принців не напасешся :).

Про пошук учасниць балу глашатаї протрубили ще в листопаді, а най-найвродливіших студенток Рівне нщини обирали в чотири відбірних етапи. 12 листопада свої сили спробували студентки НУВГП, 19 листопада кращих обирали з числа студенток РДГУ, 26 листопада — МЕГУ та РІС КСУ, 3 грудня — університету "Україна" та Європейського університету.

Зрештою, до фінального балу мали честь потрапити 14 учасниць: Ольга Бучинська, Надія Кисіль, Наталія Соловйова та Діана Височанська, Оксана Буряк, Оксана Радкевич та Олена Самчук, Вікторія Кирильчук, Мирослава Коцюк, Світлана Сиротюк, Ірина Дронішинець, Людмила Савонькіна, Олена Литвинчук та Ольга Сапельникова.
Щоб стати королевою балу — потрібно пройти чимало випробувань-конкурсів, яким хвацько диригувала "звєзда во лбу всія "Лагуни" Сердючка.

Тож презентаційний вихід у джинсах — і поїхали! Підсолодити публіку дівчата вирішили у другому конкурсному виході — "Цукерочки". Дівчата в обтягуючих міні-платтях — Шерон Стоун з "Основним інстинктом" нервово курить в стороні. Ще не спекотно? Декорації змінюються на латинську Америку, а дівчата танцюють у купальниках під запальні ритми макарени. Тут одразу й не помітиш невеличку асинхронність у рухах дівчат на багаторівневій сцені нічного клубу. Контрольний постріл — канкан від шоу-балету "Гелексі".

Під час четвертого виходу дівчат Святослав Вакарчук з "Океаном Ельзи" точно затягнув би "Лукава кішка, ти кішка…" Адже конкурсантки з`явились перед публікою у костюмах кішок. "Black & Red" — останній вихід у сукнях від швейного ательє "Арт Лайф".

За красу треба воювати. От тільки "воювали" цього вечора між собою члени журі. Як зізнались пізніше самі учасники журі, суперечки були наскільки запеклими, що довелося тричі переголосувати. Зрештою вердикт виявився прогнозованим (читайте попередні публікації про конкурс — авт.)
Титул "Міс Дружба" та відзнаку від Видавничого дому "ОГО" здобула Ірина Дронішинець. Другою віце-міс та міс глядацьких симпатій стала Мирослава Коцюк, першою віце-міс — Олена Литвинчук. А перемогу та титул виборола “Міс університет Рівне -2008” Світлана Сиротюк. Саме вона офіційно представлятиме ВНЗи Рівного на конкурсі “Міс Рівне нщина”.

— Я вже виступала на цій сцені у складі шоу-балету раніше, тому на сцені вела себе впевнено, — зауважила Світлана Сиротюк. — Багато працювала над собою під час підготовки до фіналу. Відповідно в своїх силах була впевнена. Зараз відпочину трішки й готуватимусь до нового випробування — конкурсу "Міс Рівне нщина".
У Рівному правила іноді діють навпаки, ніж у казці про Попелюшку. Адже переможниця після того, як годинник пробив опівніч, не тільки нічого не втратила, а навпаки — отримала корону найвродливішої студентки.