Які із заздрістю спостерігали за новеньким німецьким обладнанням, що виставили на показ в одному з рівненських ЖКП. Комунальники кажуть - якби ж то в них була хоча б частина із експонатів - вони би працювали набагато краще.

Директора Рівне нського міськшеу у необхідності пристрою з камерою, яку можна опустити у трубу й на моніторі побачити що всередині, переконали. Однак ентузіазм оголює ціна — сто тисяч гривень. Якби гроші знайшлися — то можна було б обстежити усю каналізаційну мережу міста.

Начальник ЖКП "Західне" вихваляється: його майстри уже випробували дещо із представленого обладнання. Купив за кошти підприємства, дякуючи споживачам, які вчасно заплатили квартплату.

Усе, що хочеться, його ціну й обґрунтування комунальники списком подадуть міській владі. А та вирішуватиме доцільність придбання нової техніки. Перші у черзі — ЖЕКи. Якщо їм закуплять обладнання, після реформування цих підприємств, техніку не розбазарять, вона матиме господаря.

Водночас, начальники ЖЕКів заспокоюють рівнян. Якщо нове обладнання їм і придбають, то за бюджетні кошти. Тому, новий арсенал квартирну плату важчою від нинішньої не зробить.