Цього разу на шляху невідомих поки зловмисників стали декоративні клени поблизу "Чайкіної алеї". Чиновники вважають, що крони дерев могли заважати місцевим підприємцям, бо затуляли їхні вивіски. Однак, чи справедливі такі здогади тепер встановити непросто.

Це все, що залишилося від двох декоративних кленів. Кілька днів тому зранку перехожі замість дерев побачили лише обрубані стовбури. Комунальники діями невідомих зловмисників, м'яко кажучи, обурилися. Чиновник підозрює, що так обрізати дерева могли лише місцеві підприємці. Мовляв, щоб дерева не затуляли вивісок до магазину та інтернет-клубу, розміщених поруч. Хоча працівник останнього закладу й сам здивувався, коли побачив спиляні дерева. У телефонній розмові керівництво інтернет-клубу підтвердило, що дерева вони не зрізали. Проте і сусіди не бачили хто пообрізав клени. Не бачили вандалів і місцеві мешканці.

Один клен коштує кілька тисяч гривень, кажуть комунальники. Утім не так шкодують грошей, як дерев, адже далеко не всі декоративні клени приживаються у Рівному.

Тим часом природоохоронна прокуратура вже відреагувала на масове вирубування вербових насаджень навколо Гідропарку. В ході перевірки прокурори встановили, що службові особи одного із приватних підприємств умисно, без жодних дозвільних документів на території рекреаційної зони "Гідропарк" зрубали 19 верб та пошкодили ще 23, чим порушили Закон України "Про благоустрій населених пунктів".

Як наслідок державі завдано збитків на 52 тисячі гривень. За фактом перевищення повноважень службовими особами приватного підприємства Рівне нський міжрайонний природоохоронний прокурор Василь Ткачук порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 365 Кримінального кодексу України. Тепер порушникам загрожує до 5-ти років позбавлення волі. Наразі у справі триває слідство.