Навіть наймолодші актори-лялькарі можуть неабияк подивувати публіку. Переконатися у цьому рівняни можуть найближчими днями, завітавши на ІІІ відкритий фестиваль дитячих лялькових колективів "Березневі сходинки". Цьогоріч у його рамках не тільки майданчик для виступів дітей, а й майстер-класи від дорослих метрів і навіть казкова дискотека.

Фестиваль дитячих лялькових колективів "Березневі сходинки" у Рівне нському обласному театрі ляльок відбувається вже втретє. Цьогоріч аби себе показати та повчитися у професіоналів до Рівного приїхали 6 колективів. П'ятеро із нашої області і один колектив із Кременця. Фестиваль відкрився виступами молодих акторів. Юні лялькарі із мізоцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату цього року вийшли першими на сцену. Їх в театрі займається 14 чоловік. Усі страшенно талановиті хоч і дуже маленькі — ділиться їх вихователька. І відволікатися дітям завжди є чим. Зрештою як і захоплюватися. Маленька Вікторія дуже любить свою мишку, тому що

Особливо дітям припали до душі спеціальні майстер класи із найкращими акторами та працівниками театру.

Так Франческа Барабаш та Алла Черуха навчають дітлахів майстерності ляльководіння. А це вже головний художник театру ділиться таємницями створення самих ляльок. Діти в захваті - дорослі попереджають - на фестивалі буде ще багато цікавого. Адже він триватиме два дні і за цей час діти не тільки виступлять із власними виставами, але повчаться у акторів на майстер класах, розважаться по дорослому у боулінгу, відвідають зоопарк та потанцюють на справжній казковій дискотеці.