Святий Миколай спробував би проїхати нашими дорогами і зламав би сани, а Діда Мороза на літаючих санях без проблем збили ракетою наші військові… І на митниці й у податковій обох би обібрали до пухнастих панталонів.

А коли б у них і після цього не пропало бажання шастати до наших осель, то його б просто пов'язали. Судіть самі судіть самі, коминів у майже у всіх оселях немає, як можна туди потрапити бороданю? Через кватирку не влізе — пузо від'їв, тільки через двері. Уявіть картину бородань після проходження нашої митниці, після зіткнення з українською ракетою і бездоріжжям з ломиком або відмичкою намагається в ночі пробратись до вас в квартиру!!! А якщо двері броньовані доведеться ще й болгарку або автогена прихопити в мішок. Міліція пов'яже такого без задумки.
А де Діду Морозу сани поставити? На даху не можна, вони в нас діряві і всі в антенах їжаках. Поставиш сани — проваляться. На вулиці на тротуарі? Або злодії вкрадуть, або даїшники оштрафують і на штраф-стоянку заберуть. По перше в місті гужовим транспортом, це занадто, по ставиш сани на тротуарі — теж штраф, а не стопи на "санях" треба зробити, "повороти", тай олені без техогляду, аптечки нема… Словом хіба що на іншому рогатому транспорті їздити — тролейбусі.
І ще до толку не розбере, коли йому приїжджати. А свят як у багатому магазині: Новий рік – 2 шт., Різдво – 2 шт, Свято Миколая — 1 шт. Стомиться туди-сюди шастать. А ще ж за стіл кожного разу запрошуватимуться для підтримання почервоніння носа. Так і до церозу
печінки не далеко... А медицина у нас безкоштовно-коштовна.
Хочемо ми того чи ні, але зараз часи казок минули. Проповіді політиків прошу не рахувати, бо ото навіть не наукова фантастика, а замрійне фентезі. Чого? Та тому що на дворі не мрійливе й романтичне середньовіччя, а Україна зразка початку двадцять першого сторіччя.