Спеціальна комісія, що перевіряла рівень освітянського процесу в місті визнала, що рівненські педагоги працюють добре і навчають також добре. А ось чи добре самим вчителям у місті — турбується їх профспілка.

Переповнена зала рівненського будинку вчених - нині просто освітянський квітник. Сьогодні тут головні освітяни з усіх районів області та представники освітянських профспілок зібралися на колегію управління освіти й науки. Його начальник Іван Вєтров радіє, комісія, що працювала в Рівному, визнала рівень освіти та роботи освітянських закладів задовільним. Хоча і виявила низку проблем.

Втім, якщо комісія роботою освітян Рівного практично задоволена, профспілки краю занепокоєні. Кажуть, проблем у галузі вистачає - низька зарплатня, відсутність премій та житла для освітян, брак коштів на оздоровлення та ще низка проблем. Чиновники від освіти це розуміють.

Тому сьогодні на колегії вирішили схвалили проект нової Угоди між обласним управлінням освіти і науки та радою обласної організації Профспілки на наступні 4 роки. З урахуванням пропозицій робочої групи та веденням колективних переговорів щодо включення до неї усіх положень, які так і не виконалися під час дії попередньої угоди.