Як запобігти найгіршому - радилися сьогодні у Рівному вчителі та медики. На кому, зрештою, лежить відповідальність за наслідки фізичного виховання і чи є шанс у юного покоління таки вирости здоровим?

Як не допустити, аби звичайний урок фізкультури в школі не закінчився трагедією, мізкували сьогодні чиновники, лікарі та вчителі на розширеній колегії управління освіти. Педагоги звітують, 85 відсотків школярів мають погані оцінки через погіршення стану здоров'я. Лікарі в свою чергу розповідають, що 80 відсотків першокласників мають різні проблеми із здоров'ям, і майже половина дітей займаються у спецгрупах або взагалі звільнені від уроків фізичного виховання. Для того щоб виправити ситуацію, переконані вчителі фізкультури, потрібно збільшити кількість занять, але зменшити навантаження на них.

Міські чиновники стверджують, що система фізичного виховання в Україні не відповідає міжнародним стандартам. Лікарі у свою чергу жаліються на брак людей. З 20 ставок медсестер у школах Рівного заповненими є лише 11.

Учнів проблеми чиновників цікавлять мало. На фізичне виховання ходять із задоволенням, але з різною метою. Одні - для того щоб відпочити від шкільних занять, інші - для того щоб по-займатися спортом.

Знаково, що поки засідали чиновники, в школі урок фізкультури переформатували у гру в шахи. Можливо, саме в такий спосіб в майбутньому будуть покращувати здоров'я дітей.