Вже третій тиждень четверо журналістів із Чернівців, Чернігова, Полтави та Рівного відкривають не тільки для себе, але й для усіх цікавих чужі міста. Рівненський журналіст Юрій Дюг нині вивчає Полтаву, а до нас приїхала журналістка з Чернігова Олександра Стародуб.

Чернігівська журналістка Олександра Стародуб вже третій тиждень живе у Рівному. Вона тут вперше, тому оцінює ситуацію з обох боків і як журналіст і як турист. Каже, місто схоже на її рідний Чернігів - добрими людьми. Хоча відмінностей теж вистачає - і добрих і не дуже. Олександра в захваті від нашого зоопарку та бурштинової історії краю. А ще їй припала до душі наша толерантність.

Здивувала Олександру велика кількість торгових центрів та щури на околицях. Олександра у Рівному у рамках проекту Інше місто. Тому кожний день, вона як і ще троє журналістів виконує спеціальні завдання. Сьогодні дівчина досліджує доступність інтернету у WI-FI. Перевіряє.

Про всі свої завдання Олександра упродовж цих трьох тижнів звітувалася у блозі на Рівне нському інформаційному порталі Ogo.ua та в газеті “ОГО”. так само як й інші журналісти в чужих містах та чужих виданнях. Втім на сьогодні Саша хоче перевірити іще декілька точок. Наступна - трохи складніша. Олександра спробувала знайти інтернет у так званих інтернет-клубах. Марно. У залі виявилися лише ігрові автомати. Зважаючи на те, що місія Олександри у Рівному вже закінчується. Вона вирішила зустрітися із місцевою владою, аби перевірити її доступність та відкритість. А заодно і подарунок презентувати. Втім зі всіх заступників достукалася лише до Галини Кульчинської.

І Алаверди від Кульчинської. Подарунок на згадку про Рівне - фотоальбоми зі світлинами міста. Олександра каже - цінуватиме альбоми як всі згадки про наше місто. Бо завдяки проекту дізналася багато цікавого, чим обіцяє ділитися із рідними Чернігівчанами.