Проблема "Що подарувати?" знайома кожному з нас. Але особливо актуальною вона стає напередодні свята. Цікаво, а як вирішує ці питання та порівняно невелика категорія людей, яка давно (або не дуже), але капітально влаштувалася на вершинах кіношного й естрадного Олімпу? Ось ми і вирішили провести "ревізію" презентів, якими обмінюються найвідоміші люди. Результат - простенький, здавалося б, але зі смаком. Головне - індивідуальний підхід, ну і щоб капіталу вистачило. Тоді і подарунок стане най-най.

Наймузичніший весільний подарунок організувала для свого чоловіка (тепер вже колишнього)Гая Річі Мадонна: ним виявилася композиція Song For Guy (пісня для Гая) у виконанні знаменитого Елтона Джона.

Найлегендарніші коштовності одержала Елізабет Тейлор від свого чоловіка Річарда Бартона, який поповнив її колекцію знаменитими скарбами: перлиною La Peregrina, діамантом "Крупп" у 23,3 карата, діамантом від Cartier, названим на честь зоряної пари Тейлор - Бартон.

Найвражаючішим подарунком для актриси Дженніфер Аністон стала подарована чоловіком Бредом Піттом п'ятдесятиметрова яхта, за яку він заплатив 5,5 мільйона доларів. Судно побудоване... 98 років тому.

Найромантичнішим подарунком став для актриси Кетрін Зета-Джонс замок в Уельсі, подарований чоловіком Майклом Дугласом.

Найзворушливіший подарунок - ткана ковдра ручної роботи - піднесли індіанці племені лакота-сіу Кевіну Костнеру за поставлений ним фільм "Танці з вовками", який приніс йому "Оскар" у номінації "Кращий режисер".

Найморочливіший подарунок презентував Антоніо Бандерас у день народження своїй дружині Мелані Гріффіт: ним виявилася ділянка, що примикає до їх резиденції в Лос-Анджелесі, який купили разом зі старим будинком. Тепер належить знести його і розбити на цій ділянці парк. Мелані ж у відповідь обмежилася "банальним" "Харлєєм".

Найдорогоціннішим предметом гігієни володіє тепер Мік Джаггер, соліст Rolling Stones, який одного разу одержав до дня народження золоту зубну щітку: 18 грамів цінного металу вартістю 4 тисячі доларів.

Найпрекраснішим подарунком до дня народження вважає футболіст Дієго Марадона одержані від Фіделя Кастро кашкет захисного кольору з автографом, декілька пляшок вина і рому, але ще ціннішою, за його словами, стала двогодинна зустріч з кубинським президентом.

Наймеркантильніший подарунок - 10 тисяч доларів за кожен вхідний квиток на день народження - приймала чоловіка президента США Біла Клінтона Хілларі. Саме його як презент підносили першій леді країни. За ці гроші гості могли побачити "живцем" не тільки президентську пару, а й багатьох голлівудських зірок, що брали участь в святі.

Найоригінальніший подарунок на день народження нестаріючої Елізабет Тейлор організував король поп-музики Майкл Джексон, пославши своїй старшій подрузі браслет із смарагдами вартістю 60 тисяч доларів, який підніс їй... чоловік-стриптизер.

Найрозкішнішим подарунком в своєму житті піп-діва Лада Денс вважає оплачений літак, який відвіз її з морем шампанського Dom Perignon і мільйоном троянд на борту на романтичну вечерю в іншу країну.

Найбільшим сюрпризом для Жанни Фріске, екс-солістки групи "Блестящие", став мерседес-кабріолет, який їй подарував коханий чоловік.

Найнесподіванішим подарунком на Новий рік для екстравагантного Бориса Моїсєєва виявилася шикарна машина "кольору ночі", перев'язана срібною стрічкою і усипана пелюстками троянд. Замість цифр на номері значилися чотири англійські букви: LOVE.

Найсимволічнішим подарунком став для Володимира Путіна... живий крокодил, одержаний ним від президента Молдови Володимира Вороніна. Дарувальник пояснив сенс свого презента тим, що крокодил - це єдина тварина, яка "не здає назад".

Найдорогоцінніший годинник подарував співачці Ліці її чоловік Микола Агурбаш на честь народження сина -- оригінальний швейцарський механізм з 34 діамантами (за кількістю років дружини).

Найулюбленішим подарунком Дмитра Малікова став старовинний грамофон з комплектом антикварних платівок, подарований друзями на тридцятиріччя музиканта.

Найцікавішим подарунком модельєр Валентин Юдашкін визнав піднесений відомим оригіналом Борисом Моїсєєвим величезну бочечку, доверху заповнену котушками різноколірних ниток.

Найефемернішим подарунком обдарувала Лариса Гузєєва чоловіка на честь народження дочки: ним став дуже старий колекційний коньяк вартістю 10 тисяч доларів. Актриса зізналася, що вони збираються його розпити, коли дочка вийде заміж.