Про це подбали депутати Рівнеради проголосувавши нині за спеціальні правила для людей та їх утриманців. І хоча питання вивішування червоних прапорів та боротьба із воронячими зграями до цих правил не входила - на сесії депутати обговорили і ці і ще 200 пунктів порядку денного.

Майже пів години депутати сперечалися про те чи вносити до порядку денного питання про заборону вивішування червоних прапорів У Рівному. Свобода каже місцеве самоврядування має бути політично свідомим, і протестувати проти експансії радянської символіки на будівлях міста. Питання до порядку денного внесли, і наприкінці сесії проголосували за його невиконання.

Така політизація сесії дратує міського голову, який повернувшись зі Сполучених штатів мріє про їх систему деполітизованого самоврядування.

А неполітичних питань нині на сесії не бракувало. Найперше депутати дружньо погодилися взяти на міський баланс водоканал.

Тепер вже водоканал міський, а місто має власні правила свого благоустрою. Їх прийняли на сесії міські депутати разом із правилами утримання тварин. Втім депутати скаржаться, тварини це добре, але й треба ще й про пернатих подумати.

А дбаючи про моральну сторону життя рівнян, депутати нагадали Хомку про сороміцьку соціальну рекламу біля Статуї Божої матері в центрі міста.

Рекламу ліпосакції Хомко пообіцяв забрати і попросив прослідкувати, аби такого неподобства більше не повторювалося. Депутати погодилися, як погодилися із тим, аби взяти на баланс міста ще три гуртожитки на Київській, 20, Коцюбинського. 6 та Фабричній 4. А ось у пільговій прописці політичним аутсайдерам у народному домі вони відмовили.