В області триває програма із зариблення водойм загального користування. Минулоріч на це використали 100 тисяч бюджетних гривень, цього року планують у півтора рази більше.

Про те, що зі ставків і річок Рівне нщини зникає риба, схаменулися депутати обласної ради ще минулого скликання і прийняли програму із зариблення на п'ятирічку. Минулоріч водойми зарибнювали вперше, тоді до Басівкутського озера та Млинівського і Хрінницького водосховищ випустили 6,5 тон зарибку - на 100 тисяч гривень. Цьогоріч обласні обранці вирішили дати 150 тисяч, третину з них - уже.

Гроші підуть за призначенням, запевняє начальник відділу тваринництва обласної адміністрації. Чиновник не приховує гордості - Рівне нщина єдина в Україні, де відбувається зариблення в таких масштабах і головне - на фаховому рівні.

Вже у серпні-вересні спеціальна комісія колегіально обере водойми, які зарибнюватимуть цього року. А із породами уже визначилися.

Сергій Бондар обіцяє, як і минулоріч, запросити на зариблення журналістів. А тим часом просить нагадати мешканцям області, що триває нерестова заборона, тож вудити можна тільки на один гачок і тільки з берега - щоб не стати з рибалки браконьєром.