Віктор Матчук не захотів платити за чергову нагороду. А відтак і відмовився від участі у загальнонаціональному конкурсі „Людина року”. Суму благійного внеску, який потрібно було заплатити за перемогу, очільник області не назвав.

Лауреатом загальнонаціональної програми „Людина року” Віктор Матчук цьогоріч став уперше. Хоча від початку до конкрусу ставився скептично. Переконує, було б приємніше, аби регіональних лідерів визначали громадяни. А пропозицію заплати гроші за участь у програмі, розцінив як вимогу дати хабаря. Голова Рівне нської облдержадміністрації Віктор Матчук розповів, Що йому було запропоновано зробити грошовий внесок, на рахунок самої компанії, яка організовує цей конкурс, однак він ніколи за жодне звання за жоден титул не заплатив жодної копійки.

Говорив очільник області й про справи партійні. Розповідає вже наступного тижня облана організація НСНу назве свого кандидата на посаду міського голови Рівного. Тим часом до дій нинішнього уряду Віктор Матчук Ставиться неоднозначно.

Віктор Матчук Невдоволений діями урядовців, які вирішують питання добудови рівненського онкологічного диспансеру. На реконструкцію потрібно маже 70 мільйонів, а держава дає вдівічі менше. Тому вважає голова облдержадміністрації, у проханні допомогти ніби й не відмовили, хоча насправді добудову призупинили.