Вже 140 років утвердження української національної ідеї, державної української мови та піднесення духовності і добробуту українського народу - головні пріоритети діяльності Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. З нагоди 140-річного ювілею Товариства працю рівненських просвітян відзначили обласні чиновники. Утім, попри свято, згадали і про негаразди.

Попри кризу економічну і духовну, рівненські просвітяни з оптимізмом дивляться у майбутнє. Їхня найбільша надія - на молоде покоління, тому його виховання вважають своїм головним обов'язком.

Рівне нська "Просвіта" на цілих півстоліття молодша за Всеукраїнську, їй лише 90. Сьогодні це найбільша громадська організація області із державницькими традиціями. Її найактивнішим членам обласні чиновники вручили почесні грамоти, відзнаки і квіти та виголосили слова подяки. Ті в боргу не лишилися — у відповідь подарували видані "Просвітою" книжки і диски. І попросили фінансової допомоги. Заступник голови обласної адміністрації Степан Павлюк обіцяв внести відповідні пропозиції до проекту обласного бюджету на майбутній рік. Його підтримав і керівник апарату обласної ради. Тож не виключено, що державницька українська ідея рівненської "Просвіти" у 2009-му отримає гідну фінансову підтримку.