Чи то сприяла погода, чи дався взнаки досвід, але гості фольклорно-етнографічного свята запевняють: цьогоріч воно особливо вдалося.

Понад дві сотні майстрів, які цьогоріч з'їхалися в дев'ятнадцяте, музейне подвір'я не вмістило. Розміщувалися і за воротами музею. Але ярмарка через це гіршою не стала. Навпаки: народні умільці свої вироби нахвалювали, розповідали про символіку.

Рівне нські брили із житньої соломи, по сто гривень за штуку. Щоб виплести один такий треба аж тиждень часу. А от художниця із Житомира шукає образи у камінцях. Як знаходить — береться за фарби.

Не тільки оздобу для оселі і прикраси для себе можна було придбати на "Музейних гостинах", а й традиційний український одяг та взуття. Пара мешт зі шкіри від двох до трьох з половиною сотень гривень. Зручніші за спортине взуття, ноги точно не натруть.

А цікавим покупцями, умільці організували майстрер-класи. Юрій зі Львову навчав, як горщики ліпити. А ткалі з Радивилова показували, як колись полотно ткали.

Усіх майстрів розмістити було складно, каже опікунка "Музейних гостин" Алла Українець. Але не робити цьогоріч фольклорного свята теж не можна було.

Не обійшлося свято без фольклору. Заспівати українських пісень приїхали 14 фольклорних колективів. Розважалися, хто як умів.