Волонтери з Канади допомагають рівнянам. Дев'ять іноземців приїхали у Рівне у рамках програми "Канада - світ - молодь". До них долучилось десять студентів Острозької академії. Усі молоді люди працюють на волонтерських засадах на підприємствах Рівного й одночасно вивчають українські традиції. Як це відбувається, бачила Анна Яцук.

Канадійка Меліса Лежет та студент Острозької академії Ігор Грудецький на волонтерських засадах працюють на телеканалі "Рівне 1". Тут вони знайомляться з роботою телебачення та отримують завдання для роботи. У вільний час вони гуляють містом та відвідують друзів, які працюють на інших підприємствах.

У Рівному Меліса Лежет зустрілася з дівчатами, чиї рідні живуть у Канаді. Одній з них вона навіть привезла листа з новорічними привітаннями від родичів. Остання дуже зраділа такому подарунку.

Меліса Лежет розповіла, що Рівне їй дуже сподобалось. Єдиний мінус для неї — те, що українці поки не розуміють, для чого потрібне волонтерство.

— Волонтерство у Канаді більш поширене та популярне, ніж в Україні. У нас воно розвинене, тому бути волонтером у Канаді престижно, — розповіла учасниця програми "Канада - світ - молодь" Меліса Лежет. У вашій державі воно тільки почало розвиватись, тому ще не набуло великих розмахів. Вам необхідно багато років, аби воно набуло такого статусу, як у Канаді. Адже поки українці не розуміть, що волонтери просто допомагають. І платити за це не потрібно.

Дев'ять учасників програми з Канади перебуватимуть у Рівному до першого березня.