Ще 1-ого квітня цього року у Володимирецькому районі співробітники управління Держрибоохорони затримали трьох мешканців Кузнецовська – на водоймі поблизу села Сопачів вони ловили рибу електроловом. На молодиків склали адмінпротоколи, заронені знаряддя лову конфіскували, а справу передали до суду.

27-ого травня браконьєрів покарали – штрафом у 340 гривень кожного. А от конфіскувати електролов Володимирецький суд відмовився.

Електролов майже не залишає шансів рибі, - кажуть фахівці. На поверхню спливає лише незначна частина, а решта – гине. Та ж риба, що лишається живою, не здатна до розмноження, щонайменше, 4 роки.

Чому електролов не конфіскували, ми спробували дізнатись у Володимирецькому суді. Але відповіді так і не почули. Тут послались на відсутність судді, який приймав це рішення, а інші представники Феміди прокоментувати його відмовились.

Тим часом працівники управління Держрибоохоони вже оскаржили постанову Володимирецького суду в апеляційному суді, де вимагатимуть таки конфіскувати електролов. Окрім цього, охоронці рибних ресурсів закликають мешканців Рівне нщини не бути байдужими. Якщо вам відомі факти незаконного вилову риби, негайно повідомляйте про це оперативні служби.