Ще у травні депутат рівненської міськради Олександр Курсик, поставив під сумнів законність формування виконкому Рівнеради. Адже за нинішньої ситуації, яку міський обранець порівнює з корупційною схемою, заступники голови самі собі диктують завдання і самі ж себе контролюють. Чи відповідає це букві Закону?

Рішення, прийняті рівненським виконкомом шостого скликання можуть виявитися незаконними. Якщо депутату міськради Олександру Курсику вдасться довести, що сам виконком - нелегітимний. Вся справа у заступниках міського голови, які за законом мають входити до складу виконкому, але вони є депутатами Рівне ради. Бо входити до складу міськвиконкому депутатам Рівне ради забороняє Закон, каже Олександр Курсик. На це посилається у своїй відповіді і міський голова, забувши правда про ще одного свого заступника.

У відповіді прокурора міста на запит депутата йдеться, що Галина Кульчинська й інші три заступники мера не можуть входити до виконкому. Це рішення Олександр Курсик планує оскаржувати у вищих інстанціях. І навіть готовий подати до суду. Аби все ж розпустити старий і сформувати новий виконком, або внести змінити в його складу, включивши туди заступників.