Як розподілити пів мільйона між різниими конферсіями вирішували вони нині на засіданні постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності. Чи дійшли згоди у цьому питанні?

Півмільйона гривень планують виділити обласні депутати на виконання програми збереження культових споруд - пам'яток архітектури та містобудування. По 225 тисяч можуть отримати київський і московський патріархати української православної церкви, ще 50 - розподілятимуть відповідно до інших пропозицій..

Між тим, члени комісії прислухалися до зауваження свого колеги Ігора Пасічника про те, що в області є чимало пам'яток архітектури, які є культовими спорудами римо-католиків та іудеїв. Тож розподіл коштів депутати планують переглянути, врахувавши інтереси усіх конфесій. У світлі останніх подій не обійшли увагою і обласну програму "Безпечне житло" на 2011-2015 роки. Зі слів представника управління МНС, через брак коштів насамперед фінансуються ті житлові будинки, де протипожежні системи у найгіршому стані чи взагалі відсутні.

Перейнялися депутати і вихованням та розвитком соціально незахищених дітей, передусім сиріт та дітей із неблагополучних родин. Адже попри те, що в області не бракує дітей, котрі потребують допомоги і захисту, нерідко від своїх же батьків, спеціальний обласний заклад майже порожній, хоча профінансований на повну.

Зрештою депутати вирішили спільно з прокуратурою та службою у справах дітей ще раз ретельно перевірити як ведеться дітям у неблагополучних сім'ях і за потреби забезпечити їх належними умовами виховання та проживання в Олександрійській школі-інтернаті. Водночас такий захід - крайній, наголошують депутати і пріоритетним залишиться проживання дітей у родині, під контролем відповідних служб.