Бути татом - це ціла наука, переконані місцеві ентузіасти, котрі відкрили таку школу. Основам відповідального батьківства там навчають півроку і вже мають 32-є випускників.

До слова, навчання у школі безкоштовне, вона працює на громадських засадах. Викладати запрошують досвідчених фахівців - психологів, медиків, юристів.Чоловіки, майбутні татусі, зустрілися на першому занятті у школі. Цей урок називають тут ввідним, щоб познайомитися один з одним.

Але це уже на наступних заняттях. До школи майбутні татусі ходитимуть шість разів. Із ними займатиметься психолог, реабілітолог. Слухачам вони розповідають про виховання та догляд за дітьми. Реабілітолог наполягає: пеленати новонароджених не можна.

Слухали татусі "тато-школи" і юриста. Він розповів не тільки про реєстрацію новонароджених. Але й забіг наперед, передбачаючи розлучення й виплату аліментів. Майбутні татусі першим уроком у школі задоволені.

"Тато-школа" — один із підрозділів громадської організації "Тато-club RV". Вона працює за власні кошти. Із місцевої скарбниці їм нічого не дають. І без фінансування такі ж тато-школи, як у Рівному, уже працюють у Сарненському, Рокитнівському та Дубровицькому районах.