Повідомлення на телефон Віктора Кирилюка, який проживає в селі Велика Городниця Млинівського району, прийшло близько 4-ої години ранку – це був сигнал, що в його магазин хтось намагається проникнути.

На місце події Віктор викликав співробітників міліції, а сам простежив за підозрілими незнайомцями. За селом, каже чоловік, на них чекав автомобіль, але вони його минули і попрямували в сторону Луцька. Але відійти далеко не встигли – вже за 15 хвилин їх наздогнали співробітники карного розшуку.

Усі троє представились рибалками, але оперативники все ж доставили їх у райвідділ міліції. Вже тут один із затриманих розповів про справжню мету візиту до Городниці і навіть показав місце, де сховав знаряддя для крадіжок.

Після цього затримані зізнались у крадіжках, а за деякий час у Луцьку затримали і двох їхніх спільників. Усі підозрювані – мешканці Волинської області, двоє з них, серед яких неповнолітній, вже мали судимості. На рахунку цієї групи, кажуть у міліції, крадіжки з магазинів, новобудов та навіть сільських рад. Загалом, до 60 епізодів – більшість з них була скоєна у Волинській області та Млинівському районі.

Тепер для затриманих буденними стануть грати. Млинівський районний суд продовжив для них термін тримання під вартою до 10 діб, після чого буде вирішене питання про обрання міри запобіжного заходу. За скоєння крадіжок підозрюваним загрожує до 6 років позбавлення волі. А тим часом підприємця Віктора Кирилюка, який допоміг затримати групу зловмисників, нагородили почесною відзнакою МВС – за сприяння у розкритті злочинів.