Поряд з рівненським сміттєзвалищем активно працює техніка, часу на зведення заводу - два з лишком місяці. А в рівнян - максимум півроку, аби призвичаїтись до роздільного збору сміття. Адже підприємство перероблятиме його на сурогатне паливо. Яка доля чекає на непотріб, який вже десятків років лежить на полігоні?

Під сміттєпереробний завод Рівне нський район виділив місту майже три гектари землі. Зараз тут працює будівельна техніка генпідрядника. Замовників темпи робіт радують.

Вже із грудня налаштовуватимуть саму сміттєпереробку. На початках, планують, завод перероблятиме 70 відсотків сміття, а згодом усі дев'яносто. Тож паралельно комунальники користуватимуться старим полігоном. А влада шукає ідеї, що далі робити із майже заповненим звалищем, сміття, з якого для переробки на новому заводі не підходить.

Із нагальних проблем - привчити рівнян до роздільного збору сміття, та унеможливити доступ до контейнерів нічних сортувальників. Бо це кажуть, позначається на якості сировини, яку вимагає сміттєпереробний завод. Тож у Рівному планують встановити контейнери, з яких відходи дістати буде неможливо.