Але присвятили на засіданні час не тільки робочим питанням, залишили час і на святкові моменти. Зокрема, керівники міста привітали найкращих. за підсумками минулого навчального року, освітян почесними грамотами та подяками.

Проблем у рівненських школах перед початком нового навчального року вистачало, зокрема деякі навчальні заклади не пройшли перевірки органів державного пожежного нагляду, адже найбільше порушення, яке виявили у рівненських школах це відсутність систем автоматичної пожежної сигналізації або ж її цілковита несправність. Але на сьогоднішній день, за підсумками останньої перевірки шкіл міста освітні заклади готові до початку нового навчального року. Проте найгірший стан забезпечення пожежної безпеки еменесники виявили у 15-й школі Рівного. Через це державний пожежний нагляд вніс постанову про призупинку експлуатації навчального закладу з 29 серпня шляхом відключення від електропостачання та опечатування вхідних дверей закладу.

Привітати вчителів з початком нового навчального року прийшли не лише керівники міста, а й народний депутат України Віктор Матчук. Завітав не з порожніми руками. Школам Рівного за власний кошт придбав примірники історичного роману Василя Шкляра "Залишенець. Чорний Ворон", каже за допомогою цієї книги рівненські школярі знатимуть героїчну історію українського народу.

Жаліються освітяни на закон України про регулювання містобудівної діяльності, який передбачає, що заклад повинен мати свідоцтво права власності на будівлю, оскільки школи Рівного є комунальними, то за бюджетний кошт неможливо було провести капітальний ремонт будівель.