Традиційне вшанування хліборобів краю - свято обжинок стало неформальним доказом власних можливостей для кожного району. Чим дивували трударі, та чим пишалася влада?

Подякувати тим, чиї руки пахнуть хлібом, а засіки області та держави поповнюються запасами зернових, до Костополя приїхали найвищі обласні чиновники. Вони пишаються хліборобами краю, завдяки яким, на Рівне нщині найкращі показники по зерновим серед поліських регіонів.

Гідних хліборобів зі всіх районів владці відзначили грамотами та грошовими нагородами. І разом із гостями свята, послухавши концерт, від теорії перейшли до практики.

16 районів області, кожен у власному курені виставив все, чим пишається та те, без чого поліська гостинність просто неможлива. Хтось приваблював гостей дзвінкими голосами, хтось щедрою випічкою та варениками із борошна з зерна нового врожаю. Були й сміливці, що зустрічали владу ховаючись у лантусі.

А ось костопільський молодий майстер Юрій Пукальчук зерно в мішках не ховає. Він знайшов для нього власне пристосування. Юрко робить картини та ікони з зерна.

Тому на обжинках знайти можна було все - їжу для тіла та душі, роботу для мізків та м'язів. Поки жінки змагалися у вправності готування та пригощання смачними наїдками - чоловіки тягнули воза з новим врожаєм та піднімали бочки з пивом. Кажуть сподобалося усім - особливо глядачам.

Влада ж впевнена, що незабаром обласні обжинки стануть святом не тільки для Рівне нщини але й для всієї країни. Особливо, коли область завдяки аграріям стане мільйонером.

Як святкуватимуть мільйонні обжинки чиновники наразі не планують, втім повернути Рівне нщині славу хліборобного краю таки прагнуть.